Utanç Ekonomisine Nasıl Hayır Diyeceğiz?-Monica Lewinsky

Utanç Ekonomisine Nasıl Hayır Diyeceğiz?-Monica Lewinsky 1920 1152 Aylin Satun Olsun

Monica Lewinsky. Yaklaşık 17 yıl önce dünya kamuoyunun belki de bir anda en fazla tanıdığı figür oldu. 22 yaşında Beyaz Saray’da stajer olan Monica’nın ABD Başkanı ile olan ilişkisini tüm dünya konuşmaya başladı.  Bu genç kızın en büyük şanssızlığı sadece ABD Başkanı ile olan ilişkisi değil, aynı zamanda tüm dünyayı kasıp kavuran dijital devrimin yani internetin hayatımıza girdiği bir dönemde bu ilişkinin duyulması idi.

Monica yıllar sonra ilk defa kamuoyuna çıkarak TED toplantısında bu ilişkiden yola çıkarak ‘Utanç ve Aşağılanma Kültürünün’ aynı zamanda nasıl bir ekonomi oluşturduğunu ve hayatlarımız üzerindeki tehditini anlatmış. 17 yıl içinde reality showlar, tartışmalar, applikasyonlar ile bu tehditin katlanarak büyüdüğünü örneklerle gösteriyor.

Bu tehdite karşı ise bireyler olarak empati ve şefkat ile yaklaşmanın en önemli panzehir olduğunu belirtiyor. Internette yayınlanan her videoyu, yayını izlemek için her tıklamada sorumluluğumuzu hissederek,empatiyle yaklaşırsak sorun için bireysel tepkimizi göstermiş oluruz.

Monica Lewinsky’nin bu etkileyici konuşması bireysel yaşamlarımızın tamamıyla kalktığı, etik değerlerin tartışıldığı bu dönemde kaçırılmaması gerekiyor.

Web sitemiz, çoğunlukla 3. taraf hizmetlerinden gelen çerezleri kullanır. Konu hakkında daha fazla detay için Gizlilik Politikamızı okuyabilirsiniz.