Değişim Yönetimi : Kim Korkar Değişimden ?

Değişim Yönetimi : Kim Korkar Değişimden ? 1280 960 Aylin Satun Olsun

[bing_translator]

Değişim Yönetimi : Kim Korkar Değişimden ?

Kurum ve şirketlerde artık değişimin olmadığı bir dönem yok; fakat yine de ajandaya değişim girdiğinde kişisel ve yapısal kaygılar her şeyin önüne geçebiliyor. Karar verir ve süreci yönetirken , korku ve kaygılarımızla yüzleşiveririz. Eğer süreci olumlu bir şekilde yönetecek duygu durumuna sahip isek de yenilikçi ve yaratıcı kapasitemizin sonuçları muhteşem olabilir.

Değişim sürecinde en kritik dönem değişim liderlerinin duygularını fark ve kabul etme sürecidir. Kabullenme değişimi getirir. Yöneticiler aynı zamanda değişimin lideri olduğu için en önemli süreç değişim sorumluluğunu yüklenmeleri ve karar alma sürecidir.

Organizasyon içinde günlük işleri ve operasyonu yürütmek nispeten kolaydır. Zor olan ise kurum içindeki duygusal ve psikolojik etkileri yönetmektir.

Değişimi kabulleniş ve izin vermeden değişim gelmez. İşler beklediğimiz gibi gitmediği zaman , kendinize göre durumu değerlendirip, başarının tanımını yapmak ve buna göre iş projeksiyonu ile işi yönetmek başarıyı getirebilir. Bu aynı zamanda kaygılardan çok performansa odaklanmayı sağlar.

Değişim ve Yenilik deyince akla ilk gelen isim Steve Jobs oluyor. Özellikle 2.defa kurucusu olduğu fakat kovulduğu şirkete geri çağrıldığında, şirketin geleceği hakkında şirket yönetimi pek de pozitif düşünmüyordu. Fakat Steve Jobs’un hızla aldığı yenilikçi kararlar ve değişim rüzgarı , şirketi kısa sürede dünyanın 1 numaralı şirketi haline getirdi.

Bir Yönetici olarak Değişim sürecini yönetirken ;

-Değişim ajanlarından biri ol. Harekete geçmekten korkma. Problemlerin çözümünü geciktirme. Olayları farklı bakış açıları geliştirmeye çalış.Yeterli odaklanma ile nasıl ilerleyip süreci yöneteceğini anlayabilirsin.

– Değişimde geleceğe değil sürece odaklanın. Değişimin akışına odaklandığınızda başarının geldiğini göreceksiniz.

-Sakin olun. Değişim süreci ile sürecin liderleri ile kavgaya girmek sonuç getirmez. Esneklik ve olumlu bakış açısı ile 2. maddede belirttiğim gibi süreci takip et.

– Bir İnsan olduğunu unutma. Her zaman %100 başarılı olmak ya da senin düşündüğün gibi sonuca ulaşmak mümkün olmayabilir. Yeni durumlara uyum sağlamak daha önemlidir.Bir insan olduğunu, her zaman mükemmel olamayacağını unutma.

– Cesaretini kaybetme. Cesaret, korku ve kaygılarını daha iyi anlamanı sağlar. Duyguların esiri olma. Farklı fikirlere açık ol. Stresini kendin ve çalıştığın organizasyon için olumlu şekilde yönetirsen performans ve sonuç kendiliğinden gelir.

Web sitemiz, çoğunlukla 3. taraf hizmetlerinden gelen çerezleri kullanır. Konu hakkında daha fazla detay için Gizlilik Politikamızı okuyabilirsiniz.